Asiakaslähtöistä tiedonhankintaa ja asiakaspalvelua samassa paketissa

Viljavalmisteiden ja pakastetaikinoiden joukossa Myllyn Paras on Suomen hallitsevimpia tuotemerkkejä, mutta sen leivonnaispakasteisiin keskittyneen HoReCa-sektorin maine ei ole aina kantanut yhtä pitkälle. Pari vuotta sitten aloitettu strateginen panostus ja muun muassa yhteistyö Protonen kanssa ovat tuottaneet erinomaista tulosta.

Protonen kanssa yhteistyötä on tehty noin vuoden päivät. “Meillä oli takana jo vuoden yhteistyö vähittäiskaupan puolella, kun Myllyn Paras kertoi Protonelle että laajentaisimme yhteistyötä myös HoReCaan”, kertoo HoReCa-avainasiakaspäällikkö Sami Virtakoski.

“HoReCa-myyntiorganisaatiomme on pieni, joten resurssit omaan markkinointiin eivät olleet riittävät. Myllyn Paras tunnetaan kyllä vähittäiskaupasta, mutta HoReCaan tarvittiin tunnettuuden vahvistamista.”

Asiakaslähtöisyys avainasemassa

Protonen asiakaspalvelijat markkinoivat Myllyn Paras Oy:n HoReCa-tuotteita tuotteita puhelimitse esimerkiksi leipomoille ja huoltoasemille. Markkinoitavista tuotteista on selkeästi sovittu. Uusien asiakaskontaktien lisäksi Protone ylläpitää ja vahvistaa vanhoja asiakassuhteita. Markkinoinnin on oltava joustavaa, sillä HoReCan asiakaskunta on laaja. “Tuotteemme sopivat kaikille. On korvapuustia ja tähtitorttua, joten markkinoihin mahtuu paljon vaihtelua”.

Tunnettuutta ja tiedonhankintaa

Protone vastaa myös asiakaskartoituksista ja tiedonhakinnasta. Protone kerää tietoa tilannekohtaisesti yhtiön tarpeiden mukaan. Virtakoski on ollut raportteihin tyytyväinen, erityisesti hän mainitsee tiedonhankinnan nopeuden. “Ei tosiaan tarvitse odottaa kuukausikaupalla”, hän nauraa. Viikottaisista raporteista on helppo seurata, miten kampanjat edistyvät. Kilpailu leivontapakastesektorilla on kovaa. Tunnettuuden kasvu ei näy pelkästään tilastoissa, vaan myös yhteydenottojen määrä on noussut. “Joustavuus on tärkeää ja yhteistyön laadusta pidetään kiinni,” Virtakoski muistuttaa. “Protone huomioi paitsi asiakkaidemme, myös meidän omat tarpeemme.”

Myllyn-Paras-logo-150x961