Kamera ja gps-navigaattori kännykän tärkeimpiä varusteita

PI064040_HIGH21Kamera ja gps-navigaattori kännykän tärkeimpiä varusteita (Helsingin Sanomat 14.6.2008) Kamera ja gps-navigaattori kännykän tärkeimpiä varusteita (Helsingin Sanomat 14.6.2008)

Vain harva valitsee kännykän brändin tai hinnan perusteella. Matkapuhelimen varusteista tärkein on kamera ja kalleimmissa tuotteissa sisäänrakennettu gps-navigaattori. Näin kertoo toukokuussa tehty kysely, jossa Protone Oy haastatteli 500 suomalaisen otoksen Samsungin toimeksiannosta.

Kameran lisäksi erittäin tärkeäksi valintaperusteeksi määriteltiin myös moderni muotoilu. “Uskon myös sähköpostin käytön yleistyvän matkapuhelimissa”, Samsungin matkapuhelimista vastaava Mika Engblom sanoo.

Kun uutta matkapuhelinta valitaan, ostaja arvostaa eniten kännykän helppokäyttöisyyttä (49,8 prosenttia) tai muotoilua (20,5 prosenttia). Hinta on tärkein valintaperuste 12,5 prosentille vastaajista. “Nopeat 3G-datayteydet tai brändi ovat hyvin pienelle joukolle keskeinen valintaperuste”, Engblom sanoo.

Brändin väheksyminen on Samsungille mieleinen tutkimustulos, sillä suurin osa suomalaisista puhuu Nokian kännykällä. Viime toukokuussa julkaistiin ensimmäinen tutkimustulos, jossa puhelintiedot kerättiin teleoperaattoreilta Soneralta, Elisalta ja DNA:lta. Mukana oli nelisen miljoonaa liittymää eli 80-90 prosenttia Suomen kaikista kännykkäliittymistä. Kymmenen kärki kertoi suomalaisten vahvasta Nokia innostuksesta, sillä nokialaisten osuus Suomessa käytössä olevista matkapuhelimista syyskuussa 2007 oli 86 prosenttia. Samsung ja Sony Ericsson tulevat kaukana perässä. Suosituin ei-nokialainen malli oli sijalla 57. (Lähde: Helsingin Sanomat 14.6.2008)