Protone Oy:n toinen pääomistaja Forssan Seudun Puhelin Oy investoi tulevaisuuteen

Forssan Seudun Puhelin Oy (FSP) investoi valokuitupohjaiseen tiedonsiirtoverkkoon vuosina 2009- 2015 yli 8 miljoonaa euroa. Investoinnilla tuodaan nopea monipalveluverkko maksimi kahden kilometrin päähän talouksista. Verkko kattaa yli 95 % FSP:n toimialueen talouksista.

”Valokaapeliliittymä on tulevaisuuden kodin monipalveluliittymä, jonka kautta saamme moninaiset ajanvietteeseen, asiointiin ja turvallisuuteen liittyvät puhe-, internet-, valvonta-, ja tv- kanavatarjonnan koteihimme. Valokuidun kapasiteetti on ylivoimainen muihin verkkoratkaisuihin nähden ja liittymä nostaa myös asunnon arvoa”, kertoo toimitusjohtaja Jyri Pouttu

Jo nyt FSP:n kaapelitelevisioverkon alueella asuvat asiakkaat voivat hankkia nopeita 100 Mbits/s yhteyksiä. Kaapelitelevisioverkkoa aiotaankin hyödyntää rakentamisen alkuvaiheessa.

”Liki puolella alueemme talouksista on jo mahdollisuus hankkia 100 Mbit/s yhteys”, toteaa kehityspäällikkö Johanna Vikman Forssan Seudun Puhelin Oy:stä.

FSP uusii verkkoaan ns. avoimen palvelumallin pohjalta. Tavoitteena on tuoda Forssan seudun asukkaille yhden yhteyden kautta maailmanluokan palvelutarjonta. Avoin palvelumalli tarkoittaa sitä, että FSP tarjoaa eri sisällöntuottajille ja operaattoreille mahdollisuuden jaella palvelujansa FSP:n verkon ja palveluvalikon (portaalin) kautta. Automatisoidun palveluvalikon laajasta tarjonnasta asiakas voi valita itselleen sopivimman palvelun ja aktivoida sen itse nopeasti käyttöön.

”Erityisesti Ruotsissa tietoyhteiskuntavalmiudet ovat kehittyneet nopeasti avoimen valokuitupohjaisen verkon pohjalta. Asiakas haluaa sisältopalveluihin vaihtoehtoja, mutta tutun kumppanin tarjoaman tukipalvelun läheltä”, toteaa Jyri Pouttu.

”Tavoitteen toteutuminen vaatii valmiiksi kytkettyä verkkoa ja itsepalveluvalmiuksien rakentamista. Muutoksia tarvitaan verkon lisäksi tietojärjestelmiin ja palveluprosesseihin. Näissä teemme kiinteää yhteistyötä muiden Finnet- yhtöiden kanssa”, kertoo Johanna Vikman.

90-vuotisjuhlaansa viettävä Forssan Seudun Puhelin Oy työllistää 55 vakituista työntekijää. Konsernin tytäryhtiöitä ovat tieto- ja toimistotekniikan palveluita tarjoava Bootstrap Oy ja sähköisiä palvelusovelluksia tarjoava Forssavisio Oy. FSP- konsernin kokonaisliikevaihto on n. 11 M€ ja työntekijöitä n. 70.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Jyri Pouttu,

puhelin (03) 412 1251
gsm 050 1510
sähköposti jyri.pouttu(at)fsp.fi

logo