VSP panostaa paikallisiin ympäristötekoihin perinteisellä toimialueellaan

Vakka-Suomen Puhelin on syksyn alkaessa tehnyt vastuullisuustyötä myös ympäristönsuojelun saralla. Langattomia yhteyksiä turvaavat korkeat mastot houkuttelevat usein lintuja rakentamaan niihin pesänsä ja tästä aiheutuu vaaraa sekä linnuille että maston toiminnalle.

– Tulemme rakentamaan valmiita tekopesiä mm. Iso-Kaskisen maston ympäristöön linnuille sopiviin puihin. Tekopesistä on saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi Nauvon saaristossa. Linnut ovat hyväksyneet tekopesät heti ja näin on voitu estää oikosulkuriskit ja sitä kautta lintujen menehtymisvaarat. Ilmailuviranomaisetkin ovat ideasta mielissään ja uskon, että maanomistajiltakin saadaan tekopesille helposti lupa, kertoo liiketoimintajohtaja Pasi Vyyryläinen.

Tekopesien lisäksi VSP on tilannut paikallisilta urheiluseuroilta apua mastojen ympäristön siistimiseen.

– Urheiluseurat ovat ottaneet idean ja työn erittäin innostuneesti vastaan ja talkooväkeä on saatu paikalle runsain joukoin. Ympäristön siivous kivassa porukassa luonnon keskellä on hyvin mieluisa tapa hankkia seuralle tuottoja, kun rahan lisäksi saa hyvän mielen ympäristöteosta. Paikallisuus on meille tärkeä arvo ja on hienoa päästä näyttämään konkreettista vastuullisuutta myös ympäristöasioiden saralla.