"Det bästa i mitt jobb är att möta människor." - Inka Fried

Hos VSP kan du bygga en personlig karriär

Inka Fried sökte sig till VSP på jobb för att utnyttja sin tvåspråkighet och erfarenhet av kundservice. På två år märkte hon att hon njöt i synnerhet av att träffa människor och skapa gemenskapsanda. Karriären ändrades enligt styrkor och intresse, och nu jobbar Inka i rekryteringsuppgifter på VSP.

När och varför började du på VSP?

”Jag började på VSP som kundrådgivare i juni 2017. Jag vill minnas att jag hittade en annons via Arbetsforum- eller Aarresaari-tjänsten. Kundservice har på sätt eller annat hört till min arbetsbeskrivning även tidigare, och jag har alltid tyckt att den bästa sidan i mitt jobb är att arbeta med människor.   

VSP letade efter en svenskspråkig kundrådgivare, och eftersom jag är tvåspråkig, tänkte jag att jag passar som hand i handske till jobbet. När det ännu särskilt nämndes i annonsen att arbetet inte är telefonförsäljning, blev jag genast intresserad av tjänsten.”

Hurdan har din karriärutveckling varit?

”När jag började som kundrådgivare skötte jag tre tjänster, av vilka en var helt svenskspråkig. Efter att jag varit drygt ett halvt år i firman blev jag Team Coach i och med att VSP fick en ny företagskund.

Jag började som rekryteringskoordinator i början av 2020. Uppgiften var helt ny och synnerligen nödvändig, för när företaget växer har rekryteringens vikt blivit ännu mer viktig. Jag sökte till den nya uppgiften, eftersom jag redan jobbade som Team Coach och höll intervjuer, vilket jag njöt mycket av. Till min stora glädje valdes jag till uppgiften!”

Vad är det bästa i ditt jobb på VSP?

”Det bästa i mitt jobb är att möta människor – oberoende om det sker i en jobbintervju, ett rekryteringsevenemang eller arbetsplatsens kafferum. Fastän arbetet i ett contact center ibland är mycket hektiskt, finns det alltid tid att utbyta ett par ord och kämpa på arbetskamraterna.

Jag har trivts verkligt bra på VSP de här fyra åren. Det absolut bästa på VSP är den goda andan på arbetsplatsen. Fastän vi är över 250 som jobbar här i Åbo, kan man ändå kalla stämningen mysig. VSP är en organisation med låg tröskel, som ger utrymme för olika slags personer.   

Man kan alltid diskutera om saker och ting med de trevliga och lättillgängliga förmännen. Vi uppmanas till att framlägga förbättrings- och utvecklingsförslag, och de bästa förslagen belönas. VSP erbjuder många slags arbetsuppgifter och man sporras att bygga en karriär inom bolaget – jag är själv ett utomordentligt exempel på det!”

Se på våra lediga arbetsplatser, lämna en öppen ansökan eller beställ en jobbvakt!